Dute-n… geanta mea…

Acest articol a fost citit de 465 ori!

Povesteam deunăzi pe Facebook despre situația specială în care m-a pus colega de apartament săptămâna trecută. Când mă grăbeam tare să prind un autocar, prin care trimiteam pachet pruncului la București. Și aveam nevoie de ceva de la ea ca să plec, iar ea vorbea de jumătate de oră la telefon! Apropo, cred că la femei fimele de telefonie mobilă ar trebui să înceapă să taxeze după primele 30 minute! Așa că la gesturile mele disperate, a răspuns nonsalantă cu o fluturare de mână. Si cu indicația, strecurată între două „Da, tu, și să-ți spun ce-am pățit la …”:

-Vezi în geanta mea…

Binenteles că mergând la cuier, care la noi nu mai găzduiește haine, că cică e demodat, am văzut așa ceva:

genti
Am renunțat la tentativa de a răsturna toate gențile respective pe jos, în hol, pentru a gasi ce aveam nevoie și m-am dus la ale mele. Pus sub presiune am rezolvat problema în alt mod, inginerește, ca de obicei.

Dar stau eu și mă intreb, când văd prapornițele moderne cărora li se spune genți sau poșete în ziua de azi:

-Cum poți să găsești ceva în spațiul acesta, greu de definit, care îl constituie interiorul unei genți de damă?

Mi-e greu și să-mi închipui multitudinea de obiecte aflate într-o mișcare browniană în interior, că nici cu ajutorul principiului lui Heisenberg n-ai avea cum să nimerești ceva din prima! Cum naiba s-a ajuns ca un accesoriu feminin să arate ca sacul unui soldat american ce pleacă la luptă, dar în miniatură, m-am întrebat? Și după îndelungi cugetări, stropite cu o bere poloneză interesantă, am ajuns la singura concluzie logică care se impune!

Geanta de damă n-a fost inventată de bărbați!

Pot să jur lucrul acesta, deși mai simplu ar fi să-l explic logic. În primul rând geanta arată la fel ca acum vreo 3000 ani, când o găsim dăltuită pe basoreliefuri din zona Sumerului și a Egiptului. Or noi bărbații lucrăm încontinuu la modernizarea lucrurilor pe care le inventăm, cu rost sau nu, cum ar spune jumătățile noastre. Apoi geanta e complet nefuncțională, dacă i-ai arăta-o unui extraterestru proaspăt aterizat pe Terra, n-ar ghici la folosește! Nu tu buzunare în cascadă, nu tu sistem de deschidere multistrat, nu tu compartimentare ergonomică. Cât despre elementele de siguranță, nici n-are rost să mai vorbim! Un lacăt mai acătării n-ai unde să-i pui!

Deci femeile au creat ceva care le trebuia, și așa a rămas de 3000 de ani. Hai să ne uităm în schimb cum arată o geantă în care bărbații își țin accesoriile. Ca să vedeți diferența de accesabilitate, funcționalitate și siguranță. Despre trăinicia materialelor folosite nici nu mai are rost să vorbim! Poate la design am mai putea umbla, dar nu se merită!

scule.info

Acest articol a fost citit de 465 ori!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.