TREI. Sud-Est.

Acest articol a fost citit de 453 ori!

Astăzi a fost o zi specială în viața mea. Împreună cu un grup de prieteni și câteva rude am purces la lansarea volumului TREI, apărut la Editura Világhirnév, și avându-i drept autori pe Erika Mărginean, Marius Dobrin și pe subsemnatul. Ne-am reunit toți la Librăria Dorian Gray din Constanța, o gazdă minunată pentru evenimentele culturale din urbe. Și probabil cel mai modern și mai activ spațiu cultural cunoscut de mine, în ultimii ani. Le mulțumesc pe această cale celor de la Dorian Gray, și le doresc mult succes într-o activitate cât mai longevivă.

1

Pentru că lansarea mea a devansat-o cumva pe cea oficială a cărții, care va avea loc pe 12 mai la Cluj, am avut un număr limitat de volume, cartea urmând să intre în circuitul comercial după data respectivă. Așa că am transformat această situație într-o provocare, reușind să adun în jurul meu câțiva oameni minunați cu care am lucrat sau lucrez, o tânără poetă ce a debutat ea însăși de curând în aceeași locație, câteva rude, precum și un prieten virtual, pe care l-am cunoscut cu această ocazie în carne și oase. Români, machidoni, un tătar, precum și Lolita – pisicuța celebra a librăriei – adunați la un ceas de taifas.

2a

Taifas despre prietenie, despre literatură, despre istorie, despre conviețuire și relații interetnice. Le-am povestit prietenilor despre cum am început să scriu, despre blogul meu și – mai ales – despre cum a fost posibil acest debut. Cu ajutorul celor de la Corbii Albi, temerarii care au lansat acum câțiva ani un portal de contact româno-maghiar. Unde scriu în prezent circa 200 de colaboratori, de mai multe nații, împrăștiați pe meridianele lumii. Având drept punct comun faptul că se pot exprima în limba română. Despre maghiari și nu numai.


O zi însorită și călduroasă, un spațiu primitor, oameni deosebiți în jur. Ce poți să-ți dorești mai mult de la viață?

Acest articol a fost citit de 453 ori!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.