Parerea mea… – Ar trebui sa fim “rezervati” cu romii ?

 

Emisiune de pranz la Irealitatea TV, pe canicula, urmarile acesteia  vazandu-se  in mod vadit si la cei din studio. Chiar cand am comutat pe canalul respectiv, un domn cu parul sur si dat spre spate facea o dizertatie despre “ce este rromii si ce vrea ei” .Cum vocea mi se parea cunoscuta, am crezut ca este vorba despre Madalin Voicu Vioara, cel care – ca membru  al etniei  respective, ar putea avea pareri avizate. Cand mi-am pus ochelarii de departe – surpriza!  Nu era Madalin Voicu ci Victor Socaciu ?
-Cum care Victor  Socaciu ? Sotul Marinei Almajan, oameni buni !
-Cum care Marina Almajan? Vedeta de la TVR 1, bre ! Sau TVR2, sau ..TVR3, sau TVR International,…ma rog . Niste TVR acolo si ei, care stiu dureros ce e suta de lei….
Hait, ca auzind de Socaciu am dat-o fara sa vreau pe versurile lui Paunescu, cel care l-a facut celebru cunoscut. Sa revenim la interventia lui Socaciu din studio. Omul spunea, pe buna dreptate ca trebuie sa facem ceva cu rromii, ca trebuie gasita o solutie. Ca in lumea civilizata (banuiesc ca se referea la Franta, Italia, nu la Romania) ei nu se regasesc, pentru ca sunt din alta epoca! Si ca la fel s-a intamplat cu indienii nord americani, iar yankeii au gasit o solutie: au creat niste rezervatii mari, in care indienii sa se simta ca acasa, si sa faca ce doreau ei: sa vaneze bizoni, sa-si fure caii intre ei, sa se inmulteasca in prostie, etc.
Nea Socaciule nu stiu in ce calitate vorbeai la emisiunea aia, n-am apucat sfarsitul, pentru ca mi s-a facut rau si m-am dus la baie sa vomit. Dar sigur ai facut-o fie in calitate de reprezentant al etniei respective – desi nu semeni, fie in cea de “roman verde”, specie speram eu pe cale de disparitie. Mai lipsea sa spui ca exista o campie larga, intr-un loc numit BUG, care ar fi numai buna de o astfel de rezervatie. Si ca un mare vizionar,  autointitulatul “maresal” Antonescu, incepuse sa lucreze in directia fericirii rromilor, cand a fost impiedicat s-o faca de niste rauvoitori !

Please follow and like us:
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.