Istoria se repeta. Dar prostia?

Acest articol a fost citit de 384 ori!

Bogatii care se joaca la butoanele acestei planete au provocat criza economica din 1929-1933. Si au devenit si mai bogati, bancile si companiile mari inghitindu-le pe cele mai mici, grav afectate de criza provocata.

Pentru ca oamenii simpli sa nu se gandeasca prea mult la asta, si sa inteleaga mecanismul, li s-a servit pe tava o amenintare noua: fascismul. Care a ajuns la putere intr-o tara mare, si frustrata ca nu mai este marea putere de altadata. In cativa ani fascistii germani au si-au dat seama ca germanii din Austria tanjesc sa se reintoarca la patria muma. Asa ca au realizat Anschluss-ul. Apoi au vazut niste germani si in Cehoslovacia, asa zisii sudeti. Au facut gura mare, iar marile puteri, ca sa le-o astupe, le-au dat o bucata din Cehoslovacia. Dar cum nici slovacii nu erau multumiti, i-au eliberat si pe ei, si le-au asigurat „protectoratul“.

Cum drumul Germaniei mergea spre est, au provocat un „incident“ la granita poloneza, si au intrat si peste acestia. De data asta marile puteri, impinse de la spate spre razboi de bogatii lumii, au reactionat. Urmarea se stie…

Criza actuala a inceput in 2008 si a dat semne de terminare in 2013. A fost o criza provocata de oligarhia financiara, ca si cea din 1929.

Pentru ca oamenii simpli sa nu se gandeasca prea mult la asta, si sa inteleaga mecanismul, li s-a servit pe tava o amenintare noua: Rusia. O tara mare, si frustrata ca nu mai este marea putere de altadata. Rusia descoperise deja niste rusi in Abhazia si Osetia, si intrase cu trupe peste Georgia ca sa-si apere “concetatenii”. Aici a devansat putin planul, riscand sa-l dea peste cap. Dar apoi si-a adus aminte de Crimeea, si s-a apucat sa regizeze anschluss-ul ei. Marile puteri protesteaza din gura, impingandu-i de fapt pe rusi sa-si duca planurile mai departe. Niste rusi se mai gasesc si in Transnistria, si in rasaritul Ucrainei. Rusii le vor oferi si lor “protectoratul”.

Cum drumul Rusiei merge intotdeauna spre vest, urmeaza ca dupa aceea sa se regizeze un “incident” la granitele uneia dintre tarile care stau in drumul ei. Adica Polonia si Romania. Dupa aceea “marile” puteri vor interveni in sfarsit. Si daca va fi razboi, el va fi spre beneficiul granzilor din industrie si finante.

Cam sumbru scenariul, nu? Insa cei ce-si inchipuie ca Testamentul lui Petru cel Mare a fost uitat, se insala grav.

Ce i-ar putea opri pe rusi? Nu America, nu Europa, nu Japonia. Ci doar colosul care merge pe 2,4 miliarde de picioare, cu pasi mici – dar siguri, spre pozitia de nr. 1 mondial. Rabdarea proverbiala a chinezilor are si ea limite, iar Rusia este un dusman traditional, pe care chinezii nu-l uita…

Acest articol a fost citit de 384 ori!

Please follow and like us:

0 Replies to “Istoria se repeta. Dar prostia?

  1. la sfarsitul anului 2011 china avea 1 353 600 687 locuitori..daca inmultim cu 2 ies mai multe picioare ca doar n-or fi asa de multi ologi – :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.